Slagritmes

Slagritmes zijn minstens even belangrijk als je akkoorden en geven karakter aan je song. Vind hier een overzicht van de meest voorkomende en wordt een echte specialist.

Tokkel patronen

Bij Tokkel patronen gaan we de snaren niet allemaal samen aanslaan, maar apart plukken. Door fingerpicking komt het herkenbare karakter van een song tevoorschijn.

Basis akkoorden

Zonder akkoorden zijn we niet veel op gitaar. Hier vind je een overzicht van alle akkoorden die we gebruiken.

Fretboard

Bij een piano liggen alle noten netjes naast elkaar. Bij een gitaar is dit helaas niet het geval. Elk vakje van onze gitaarnek heeft een andere klank. Ook al lijkt het een jungle om in te verdwalen, toch is er een logisch patroon.

Gitaar stemmen

Voor we starten met spelen moet onze gitaar gestemd worden. Dit geld trouwens voor alle instrumenten. Leer hier hoe je de gitaar in de juiste stemming brengt.

Liedjes

Elke week gaan we een song dieper uitspitten. Tijdens de les worden er natuurlijk nota’s gemaakt maar hier vind je nog eens alles mooi uitgeschreven.

Soleren adv toonladders

Niets zo leuk als over je favoriete song te soleren. Het lijkt pure improvisatie maar toch zijn er enkele regels om rekening mee te houden. Met dit in het achterhoofd wordt soleren een echt plezier.

Barréakkoorden

Leer hier inzicht krijgen in het spelen van onze Barréakkoorden. Niets om schrik van te hebben. Mits het nodige inzicht en oefening wordt dit een fluitje van een cent.

Transponeren

Hoe gebruiken we onze capo om een stuk eenvoudiger te spelen? Meestal doen we dit om moeilijke barreakkoorden te vermijden. We leren ook om een capo weg te werken.

Slash akkoorden

Slash akkoorden brengen een mooie overgang tussen een akkoorden reeks. Bassist en gitarist in 1. Lees dit stuk even na om de slashakkoorden te beheersen als een specialist.

Tabs Lezen

Om songs te tokkelen moeten we tabs leren lezen. Tabs zijn een eenvoudige manier van muzieknotatie zonder gebruik te maken van ingewikkelde notenbalken.

 

Riffs on one string

Na enkele minuten al herkenbare stukjes muziek spelen op de gitaar? Niets zo leuk als riffs om je eerste stappen op de gitaar te zetten. Veel plezier!

Welke gitaar kopen?

Op zoek achter je eerste gitaar? Er bestaan verschillende gitaren. Enerzijds heb je de akoestische gitaren: de klassieke of flamenco gitaar, maar ook de western folk gitaar. Anderzijs kan je voor een elektrische gitaar kiezen.

Ukulele

Ukulele spelen is niet enkel heel eenvoudig maar ook nog eens enorm plezierig, De meest gebruikte Ukulele akkoorden vind je hier.

Push Chords

Ben je tijdens de les een song met een push chord tegen gekomen? Lees dit stuk even rustig na zodat push chords geen enkel probleem meer voor je betekent.

.

Riffs on two strings

Lukt het jou reeds enkele riffs te spelen op 1 snaar. Check dan zeker deze les eens en tokkel bekende riffs door twee snaren te gebruiken.

Powerchords

Powerchords worden vooral gebruikt op de elektrische gitaar voor ruige rock, grunge of metal. Leer hier hoe je powerchords speelt.

Push Chords

Ben je tijdens de les een song met een push chord tegen gekomen? Lees dit stuk even rustig na zodat push chords geen enkel probleem meer voor je betekent.

.